KYMCO presenteert nieuwe 2024-modellen op EICMA

| |

KYMCO heeft op EICMA 2023 verschillende nieuwe modellen en updates aan zijn bestaande gamma gepresenteerd.

Allereerst is er de CV-L6 Adventure Scooter. Om rekening te houden met de verschillen in lichaamstypes van de rijders, heeft de CV-L6 een lichter ontwerp en een lagere zithoogte. Daarnaast heeft hij een ruime en uitbreidbare opbergruimte. Eerder schreven we al over de CV-L6 en dat vind je hier.  

Verder heeft het Taiwanese bedrijf de SKYTOWN, een compacte fusion-scooter, onthuld. De SKYTOWN is ontworpen voor woon-werkverkeer in de stad en heeft een nieuwe Green Powermotor. KYMCO stelt dat er enkele aspecten aan deze motor zijn, die hem onderscheiden. De nokkenas heeft hoog koppel, voor acceleratie en verlaging van het brandstofverbruik. Daarnaast heeft het model ook een vernieuwd koelsysteem. Verder is het ontwerp van de SKYTOWN ook gericht op de forens. Hij heeft namelijk een korte wielbasis en lichtgewicht constructie. Desondanks moet de scooter voldoende opbergruimte onder de buddy bieden, waar minimaal een integraalhelm in past. Verder heeft het model LED-verlichting voor en achter, een LCD-instrumentenpaneel en een USB-poort.  

Test 2023 Kymco AK Premium: hetzelfde, maar beter

Ook heeft KYMCO een elektrische bezorgscooter uit de doeken gedaan. De i-Tuber heeft een zichtbaar frame en LED-verlichting rondom. Ook heeft dit model beschikking tot een LCD-display. De naafmotor van 4 kWh levert een topsnelheid van 70 km/u en is gekoppeld aan twee Ionex-batterijen. Volgens het Taiwanese motormerk moet dat een bereik van 130 km (WMTC) bieden. De i-Tuber heeft verder zowel aan de voorkant, als aan de achterkant een draagrek.

De laatste onthulling van KYMCO op EICMA is de nieuwe FILLY 50. Het merk stelt dat de nieuwe FILLY een lichtgewicht ontwerp heeft, met zijn 104 kg. Daarentegen woog de FILLY een kleine twintig jaar geleden nog 89 kg. Ook de nieuwe FILLY heeft volledige LED-verlichting en beschikt daarnaast over een 50cc-motor met 2,1 kW (2,86 pk).  

Het bericht KYMCO presenteert nieuwe 2024-modellen op EICMA verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Verkeersveiligheid in België: flitsen vanaf 3 km/u en puntenrijbewijs?

Dit zijn de winnende motoren van de 30e editie van de Bigtwin Bikeshow

Volgende