Komt er een nieuwe Yamaha R1 voor 2023?

| |

Een onlangs bijgewerkte lijst van FIM-goedgekeurde motoren geeft aan dat er voor modeljaar 2023 een nieuwe Yamaha YZF-R1 op komst is die alleen geschikt is voor het circuit. En als dit waar is, dan mogen we ook een sterk vernieuwde straatlegale 2023 R1 verwachten.

Puig Diablo: Yamaha’s MT-09 SP zoals je ‘m nog nooit zag

De International Motorcycling Federation houdt een spreadsheet bij met de titel “FIM Recognized Competition Vehicles” waarop goedgekeurde modellen staan die alleen geschikt zijn voor wedstrijden. De lijst bestaat voornamelijk uit motorcross-, enduro-, trial- en crosscountryracemotoren, maar ook ATV’s en side-by-sides. Het document bevat wel enkele sportmotoren die alleen op het circuit mogen rijden, zoals de Honda NSF100 en NSF250R, en een niet-goedgekeurde Yamaha R6 Race die nog steeds wordt aangeboden nadat het straatlegale model werd stopgezet.

De laatste versie van de FIM-spreadsheet voegde nog een model toe dat onze aandacht trok: een nieuwe Yamaha YZF1000W voor 2023. Voor wie het misschien niet weet: de YZF1000 is Yamaha’s interne naam voor de YZF-R1, terwijl de verbeterde YZF-R1M bekend staat als de YZF1000D. De spreadsheet is bijgewerkt op 15 juni, en Yamaha heeft de registratie voor 2023 op 9 juni ingediend.

De FIM-spreadsheet met Yamaha-modellen.

Het bericht Komt er een nieuwe Yamaha R1 voor 2023? verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

TT Museum van RTV Drenthe druk bezocht

BMW werkt aan een elektrische boxermotorfiets

Volgende