KJMV brengt met nieuwe clubdag eerbetoon aan klassieke Yamaha’s

| |

De Klassieke Japanse Motorfietsen Vereniging (KJMV) organiseert al vele jaren zijn clubdag in De Rijp, met elk jaar een ander thema. Aanstaande zondag 19 november is het weer zo ver en dit jaar staat Yamaha in de schijnwerpers.

De clubdag is openbaar voor iedereen en exposeert 75 historische motoren, van tussen de jaren vijftig en negentig. De show laat straatfietsen zien, maar ook cross-, enduro- en racemodellen. De motoren lopen uiteen van 50cc-brommertjes tot dikke 1300cc-viercilinders. Het evenement vindt plaats tussen 12.00 en 18.00 uur, in het hotel ‘De Rijper Eilanden.’ Eerder kwamen Nederlandse motorsporticonen als Jaap Timmer, Marcel Ankoné, Jan Huberts, Martien Jimmink, Jan de Vries, Gerrit Wolsink en Theo Bult eens langs deze clubdagen. 

30e editie Bigtwin Bikeshow & Expo ongekend succesvol

“We hopen dat ook vele niet-insiders een kijkje komen nemen”, vertelt voorzitter Peter van der Zon. Hij vervolgt: “want we gaan heel wat unieke juweeltjes tentoonstellen. Van sommige modellen bestaat er nog maar één exemplaar in de hele wereld. En nu precies vijftig jaar geleden presenteerde Yamaha de modellen TX750, RD250 en RD350. Heel speciaal: Yamaha-Europa zal aanwezig zijn met niet minder dan veertien bijzondere exemplaren.”

Volgend jaar is er natuurlijk weer een KJMV-clubdag, die op zondag 17 november 2024 in hotel ‘De Rijper Eilanden’ gehouden wordt. Het item is dan 75 jaar Honda Motors.

Het bericht KJMV brengt met nieuwe clubdag eerbetoon aan klassieke Yamaha’s verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Oskar Verkamman schrijft tweede boek: dwars door het Midden-Oosten

RaceWard brengt nieuwe DLC van ‘Isle Of Man: Ride on the Edge 3’ uit

Volgende