Kjeld Nuis naast schaatser nu ook Ducati-rijder

| |

Toen Kjeld Nuis werd gevraagd de Ducati Diavel V4 aan de tand te voelen, hoefde hij daar natuurlijk geen seconde over na te denken. Na de eerste presentatie van de Diavel V4 in Nederland, waar Kjeld de motor samen met Rico Verhoeven onthulde, was het voor hem wachten op de mogelijkheid om de Diavel V4 daadwerkelijk uit te kunnen testen. Op circuit Raceway Venray werd deze ‘ontmoeting’ tussen Kjeld en de Diavel V4 vastgelegd in een spetterende video.

Kjeld Nuis wordt na de Olympische Spelen van PyeongChang in 2018 ook wel de King of Speedskating genoemd. De meervoudig wereld- & olympisch kampioen beleefde zijn hoogtepunt tijdens de Olympische Spelen van 2018 door twee gouden medailles op de 1000m en 1500m mee naar huis te nemen. In 2022 toonde hij opnieuw zijn klasse door zijn titel op de 1500m te prolongeren. Daarnaast is Kjeld momenteel de snelste man op het ijs. In maart 2022 ging Kjeld de uitdaging aan om onder perfecte omstandigheden, samen met Red Bull, ‘ietsje’ sneller te gaan dan zijn gebruikelijke schaatssnelheid. Het uiteindelijke snelheidsrecord werd gezet op 103 km/h!

Na een dag testen met de Ducati was het voor Kjeld duidelijk: “Dit is mijn ultieme droommotor. Sinds ik professioneel sporter werd, heb ik altijd al gehoopt een Ducati te kunnen rijden. De Diavel V4 is voor mij de ultieme motor qua snelheid en kracht. Het design is fantastisch en je voelt echt dat je een imposante motor onder je kont hebt. En die dikke achterkant hè, daar houden wij schaatsers van…”

Over de Ducati Diavel V4

De Diavel V4 is de opvolger van de Diavel 1260. De motor is compleet veranderd met als nieuw uitgangspunt het V4 Granturismo-motorblok van 1.158cc. Goed voor 168 pk en 12,8 kgm koppel. Naast de prestaties van het motorblok is er veel aandacht besteed aan de wendbaarheid en dynamiek van de Ducati Diavel V4. De motor heeft een leeggewicht zonder brandstof van 223 kg. Dit is een besparing van meer dan 13 kg ten opzichte van de Diavel 1260.

Het bericht Kjeld Nuis naast schaatser nu ook Ducati-rijder verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Nieuwe BMW R 18 Roctane vijfde lid van de R 18-familie

Bering Elite: het ultieme motorjack voor de moderne Urban Rider

Volgende