Kawasaki kondigt 16 nieuwe modellen aan

| |

Op 6 juni 2023 wil Kawasaki USA 16 nieuwe voertuigen introduceren. Het is duidelijk dat het niet alleen motoren zullen zijn, maar het moet een aanzienlijk aantal zijn, zoals de homepage van Kawasaki suggereert.

Aftellen naar de grote onthulling

Een bezoek aan de officiële Kawasaki USA-website onthult momenteel een countdown naar de Grote Onthulling. Het toont ook een aantal silhouetten. Straat- en terreinmotoren en minstens één UTV (Utility Task Vehicle) lijken er zeker bij te zitten. Maar niet alle 16 silhouetten worden getoond, dus het is moeilijk in te schatten wat er allemaal op de lijst staat.

Kawasaki voorkomt dat de voorkant op slot slaat: met een magnetische rem!

Kawasaki USA’s sociale media

Kawasaki heeft ook meer hints geplaatst op zijn YouTube- en Facebook-pagina’s. Op YouTube staat een video met de ondertitel ‘6.6.23 – Your Supersport Obsession Begins’, samen met de standaard Kawasaki hashtags #GoodTimes en #Kawasaki. Je ziet twee motorrijders op een racecircuit, of eigenlijk alleen hun helmen en een deel van hun rug, de rest is bedekt. De zitpositie en het geluid suggereren een supersportieve motorfiets, vandaar het circuit.

Op Facebook staan nog meer teaserbeelden. De ene toont een close-up van een enkel, effen rond instrument met de handtekening ‘Just Ride. 6.6.23’ en dezelfde twee hashtags. De tweede afbeelding toont een close-up van de rechter kant van een UTV met brandende koplampen en een zwart gepoedercoat koplampbeschermer dat de lampen enigszins aan het oog onttrekt. De begeleidende tekst luidt: ‘Maak je klaar om het verschil te maken. A brand new STRONG workmate is coming 6.6.23’, gevolgd door dezelfde twee hashtags.

Anticipatie voor de nieuwe modellen

Welke motoren kunnen we op 6 juli 2023 van Kawasaki verwachten? Een kandidaat lijkt de Kawasaki Eliminator 450 te zijn. Kawasaki onthulde de Eliminator 400 voor het eerst in maart 2023 in Japan, op de voet gevolgd door de presentatie van hetzelfde model op de Bangkok Motor Show. Daarna, in april 2023, verscheen een Kawasaki Eliminator 450 met een iets grotere cilinderinhoud in ingediende documenten voor de California Air Resources Board, een sterke aanwijzing dat dit model vroeg of laat op de Amerikaanse markt zou verschijnen. De supersportmachine waarop Kawasaki zinspeelde in de enige video-teaser die tot nu toe is vrijgegeven, zou een herziene Ninja ZX-6R en/of RR kunnen zijn. Maar wat daarvan naar Europa komt, is de vraag.

Het bericht Kawasaki kondigt 16 nieuwe modellen aan verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

BMW’s lichtgewicht frame-patent: hint naar een nieuwe driecilinder motor?

Louis opent 18 mei nieuwe vestiging in Assen

Volgende