Husqvarna Heritage-serie, een knipoog naar het verleden

| |

Husqvarna heeft de nieuwe Heritage-serie gelanceerd, toegepast op het huidige assortiment enduro- en crossmotoren.

De frames gebruiken dezelfde structuur als Husqvarna’s enduro- en motorcrossmotoren, die in hun klasse bekend staan om hun uitgebreide uitrusting die gebruik maakt van eersteklas fabrikanten zoals WP-vering en Brembo-remmen, maar ook om hun geavanceerde elektronica met twee motoren voor bochtenwerk en elektronische tractiecontrole.

Ongetwijfeld ligt de charme van de Heritage-lijn in de speciale kleurstelling die doet denken aan de Husqvarna-motoren van de jaren tachtig, de modellen die na de combinatie rood, grijs en wit vanaf het begin van het motorrij-gamma in de jaren zestig de combinatie wit, blauw en geel overnamen ter ere van de kleuren van de Zweedse vlag.

Dubbeltest Husqvarna Norden 901 vs. Honda Africa Twin: De kloof gedicht?

Die combinatie wordt nu toegepast op de 2023 Heritage off-road serie, zowel op de FC en TC crossmotoren als op de FE en TE enduro motoren. We mogen niet vergeten dat het nieuwe Husqvarna motorcrossgamma voor 2023 een complete revisie van bijna alle onderdelen ondergaat.

Alle motoren krijgen een nieuwe chassisstructuur, dat wil zeggen een nieuw chassis en een volledig vernieuwde carrosserie. Wat de motoren betreft, krijgen de FC-viertakten nieuwe cilinderkoppen voor de 250 en 350 cilinderinhoud, evenals een nieuw “quick-shift”-schakelsysteem dat de twee bovengenoemde motoren en ook de FC 450 treft. De TC-tweetakten hebben eveneens volledig nieuwe mechanieken, waaronder voor het eerst een elektronisch brandstofinjectiesysteem.

Naast de nieuwe kleurstelling op de motoren wordt in het kader van het Husqvarna Heritage initiatief ook een collectie uitrusting en accessoires in de iconische kleuren van het Zweedse merk gelanceerd. De nieuwe serie is nu verkrijgbaar bij Husqvarna dealers.

Het bericht Husqvarna Heritage-serie, een knipoog naar het verleden verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Dutch Masters of Motocrosswedstrijden voor drie jaar naar Markelo, Harfsen en Oldebroek

Onvergetelijke maand voor Joop Sluijmers met de BMW R 18 B

Volgende