Husqvarna brengt 2022 Svartpilen en Vitpilen met nieuwe kleuren

| |

Husqvarna wordt al lange tijd geassocieerd met de Oostenrijkse motorfietsfabrikant KTM. In de afgelopen jaren heeft het Zweedse merk zijn productieproces geïntegreerd met KTM en deelt het nu verschillende platforms. Dit heeft Husqvarna inderdaad geholpen om nieuwe en opwindende modellen uit te brengen die zich onderscheiden vanuit een stylingperspectief, terwijl ze toch financieel duurzaam blijven voor het bedrijf.

De populairste daarvan zijn ongetwijfeld de Vitpilen en Svartpilen, gebaseerd op het KTM Duke-platform. Voor het modeljaar 2022 heeft Husqvarna het portfolio onthuld, met onder meer de Svartpilen 125, Svartpilen 401 en Vitpilen 401, allemaal opnieuw ontworpen naked motorfietsen. Bajaj Auto produceert alle drie de motorfietsen in India, in de fabriek in Chakan, Maharashtra. In dezelfde fabriek wordt ook de 390-reeks van KTM geproduceerd, bestaande uit de Duke, RC en Adventure.

Husqvarna Vitpilen 701 Yellow Arrow door Gas&Retro

De Svartpilen 125, het instapmodel van het merk, bevat onderdelen uit de KTM 125-lijn, waaronder de RC 125 en Duke 125. De motorfiets wordt aangedreven door dezelfde vloeistofgekoelde eencilinder van 125 cc, die goed is voor 14,3 pk en een koppel van 12,2 Nm. Deze motor is gekoppeld aan een standaard zesversnellingsbak. De motorfiets heeft een trellis-frame met een usd-vork en een op veervoorspanning verstelbare monoshock achter. Schijfremmen voor en achter en een ABS-systeem zorgen voor de remwerking. Op de Europese markten zorgt de 125cc-cilinderinhoud voor een A1-rijbewijs conforme motor die perfect is voor jonge startende rijders.

De Husqvarna Svartpilen en Vitpilen hebben, in tegenstelling tot hun Oostenrijkse neven, geen scherpe, hoekige styling. In plaats daarvan krijgen we een uitgeklede look met eenvoudige carrosseriepanelen. De Vitpilen en Svartpilen zien er in wezen identiek uit. Er zijn echter subtiele verschillen tussen de twee. Het stuur van de Svartpilen, bijvoorbeeld, is recht en hoog. De Vitpilen, daarentegen, heeft een lager clip-on stuur. De Svartpilen is ook uitgerust met Pirelli Scorpion Rally STR-banden die licht terreinwerk aankunnen.

Voor 2022 heeft Husqvarna de styling van de twee straatmotoren opgefrist. Zowel de Svartpilen 125 als de 401 hebben een onzichtbaarder uiterlijk gekregen, met een meer zwart bodywork, zoals de naam al doet vermoeden. Dit model krijgt ook een subtiele bruine streep onder het zadel van de duo. De Vitpilen 401 krijgt een eleganter kleurenschema met witte tinten, wat beter past bij zijn naam.

Vorige

Wat kost een verkeersboete in 2022?

Motorfietsverkopen tot februari 2022

Volgende