Helmverlichting zorgt voor extra zichtbaarheid motorrijders

| |

Zichtbaarheid is essentieel voor motorrijders, vooral in de avond en nacht. Dit is precies de reden waarom veel fabrikanten van uitrusting en apparatuur reflecterende elementen in hun producten verwerken. De lichten op onze motoren zorgen maar voor beperkte zichtbaarheid. Daarom ontwikkelde een Franse start-up, genaamd OWNYX, een helm met verlichting.

Bochtverlichting: wat is er op de markt?

Het product heet OWNYX MRA, en is in wezen een extra achterlicht dat aan je helm wordt bevestigd. Het heeft ook richtingaanwijzer- en remlichtfuncties. Qua technologie maakt de OWNYX MRA gebruik van een magnetisch systeem om de verlichting van de motor na te bootsen. In tegenstelling tot een versnellingsmeter gebruikt het systeem een draadloze ontvanger om verbinding te maken met de verlichting van de motorfiets.

OWNYX MRA verbetert zichtbaarheid op de weg

De verlichting van de OWNYX MRA zorgt voor een betere zichtbaarheid tot een hoogte van twee meter en een groter bereik van 230 graden, wat aanzienlijk meer is dan de standaard verlichting aan boord van motorfietsen van één meter en 130 graden. Dit verbetert de zichtbaarheid voor andere bestuurders op de weg. Bovendien is de MRA ontworpen om licht, compact en stijlvol te zijn, met een dikte van slechts 1,8 centimeter op het dikste gedeelte en een gewicht van minder dan 120 gram, waardoor hij nauwelijks opvalt op je helm.

De OWNYX MRA wordt verkocht als pakket met de draadloze ontvanger, magnetische bevestigingspunten en het frame. Het wordt aangeboden in vier verschillende kleuren, dus het zou gemakkelijk moeten zijn om te matchen met jouw favoriete helm. De MRA helmverlichting komt naar verwachting in april 2023 op de markt. De kit is nu hier beschikbaar voor pre-order en kost 154 euro. Maar als het eenmaal in de winkels ligt, kost het 179 euro. Bovendien zijn extra platen en magnetische bevestigingspunten apart verkrijgbaar om meerdere helmen uit te rusten.

Bron: ownyx.fr / Rideapart

Het bericht Helmverlichting zorgt voor extra zichtbaarheid motorrijders verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

5 leuke weetjes over motorrijden door Marokko

Belgische motor-APK speelt Nederlandse dealers in de kaart

Volgende