Giacomo Agostini naar TT-circuit tijdens Classic GP Assen op 17 & 18 september

| |

Niemand won meer Moto Grand Prix races en meer wereldkampioenschappen in de geschiedenis van het wereldkampioenschap motorwegrace dan de Italiaan Giacomo Agostini. En maar liefst 14 keer won ‘Ago’ de TT van Assen. De grootste aller tijden rijdt op 17 en 18 september tijdens de Classic GP Assen na járen weer over het Circuit van Drenthe op zijn legendarische MV Agusta machine.

100 jaar Motorclub Assen: een eeuw motorsport in Drenthe

Giacomo Agostini

Giacomo Agostini won 15 wereldtitels en 122 GP-races tussen 1965 en 1976. Niemand kwam sindsdien ook maar in de buurt van deze prestaties, met uitzondering van de Italiaan Valentino Rossi, die het tot 9 wereldtitels en 115 GP-overwinningen schopte tussen 1996 en 2017. Agostini wist als eerste motorcoureur grote sponsorcontracten te sluiten; niet alleen vanwege zijn prestaties, maar ook vanwege zijn glamoureuze uitstraling. Hij won veel, héél veel op de superieure MV Agusta, maar in 1975, zijn laatste seizoen, behaalde hij de eerste wereldtitel voor Yamaha en de eerste met een tweetaktmachine in de 500cc-categorie; de technologie die decennia lang zou gaan domineren. Tijdens de Classic GP Assen wordt Ago herenigd met zijn brullende viertakt MV Agusta 500/3. Het TT-circuit bracht eerder in een fraaie video een ode aan de man die 14 maal de TT wist te winnen.

Classic GP Assen

Legendarische prototype Group C bolides, klassieke formuleauto’s, iconische sportwagens en onvergetelijke Grand Prix motoren zijn van 16 tot en met 18 september te bewonderen in de ‘Cathedral of Speed’ tijdens de Classic GP op het TT Circuit Assen. Voor fans die coureurs en monteurs uit die tijd willen spreken, die hun eigen trots op wielen willen tonen, of fans die gewoon de sfeer op willen snuiven van historische racers op een beroemd circuit is de Classic GP Assen hét evenement in de nazomer. 

Onvergetelijke Grand Prix motoren

Assen is het enige circuit ter wereld waarop al sinds de start van het wereldkampioenschap ’s werelds beste motorracers in actie komen. In een regio waar menig inwoner merk en type racemotor kon herkennen aan het geluid, keren meer dan 140 Grand Prix machines van 34 merken afkomstig uit 16 landen ‘terug’ naar het ‘Circuit van Drenthe’. De Classic GP presenteert volle startvelden met originele Grand Prix motoren in de klassen 125cc, 250cc, 350cc en 500cc.

Van lachertjes naar het beste pakket; de succesformule van Aleix Espargaró en Aprilia ontrafeld

Kaarten verkrijgbaar vanaf €15,

Classic GP biedt drie dagen vol races en demonstraties. Een uitgebreide statische show van klassieke auto’s en motoren maken de ervaring compleet. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 15,- voor de vrijdag, 30 Euro voor de zaterdag of zondag, tot € 49,50 voor een weekendkaart. Het parkeren van klassiekers op de TT-paddock wordt tegen betaling mogelijk gemaakt en volledig verzorgde VIP-arrangementen zijn verkrijgbaar vanaf 145 Euro. 

Voor meer info: www.classicgp-assen.com.

Giacomo Agostini

Het bericht Giacomo Agostini naar TT-circuit tijdens Classic GP Assen op 17 & 18 september verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Motorrijders gezocht voor onze videoserie ‘Wat Rij Jij?!

Komt Kawasaki met een middelzware sportmotor?

Volgende