Een Chinese Aprilia Flat Track van Zongshen Piaggio Foshan?

| |

Zongshen Piaggio Foshan Motorcycle Co. heeft bij het Chinese Bureau voor Intellectuele Eigendommen de patentontwerpen voor een nieuwe 150 cc ingeleverd. De nieuwe motor is geïnspireerd op de Flat Track.

Zongshen Piaggio Foshan: joint venture

Dat we Aprilia noemen is op basis van een flauw vermoeden. Het feit is dat Zongshen Piaggio Foshan ook tweewielers van Piaggio, Vespa en Aprilia produceert. Een specifiek assortiment daarvan is bestemd voor verkoop in Midden- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en Oost-Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Oceanië.

Het productiebedrijf is een joint venture dat in 2004 werd opgericht door de Piaggio Group en Zongshen Industry Group. Dat is een van de belangrijkste van China. Het bedrijf is gevestigd in Foshan in de provincie Guangdong. De fabriek heeft een productiecapaciteit van 500.000 tweewielers per jaar. Het beschikt over een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Daarvoor werken meer dan 50 ingenieurs. In eigen laboratoria worden de materialen getest. De belangrijkste productie- en testapparatuur komt uit Italië. Ook managementsysteem volgt de Piaggio-standaard.

Compleet octrooi Flat Track

Dit om aan te geven uit wat voor bedrijf het octrooi aanvraagt. Het model in kwestie is een wegmotor van 150 cc, vloeistofgekoeld en met 19-inch spaakwielen. Dit om de Flat Track-stijl te onderstrepen. Het octrooi van de motor is compleet met alle voor homologatie voorziene accessoires (spiegels, nummerplaat, lampen etc.). De Flat Track heeft twee uitlaatdempers, afgedekt met nummerplaten. In het stijlpatent wordt de motor eenvoudig aangeduid met de naam Flat,

2021 Norton Atlas 650 bevestigt door TVS

Voor zit een soort nummerhouder waaraan de kleine led-koplamp en de richtingaanwijzers zijn bevestigd. Onder de motor is een aerodynamische spoiler gemonteerd. Dat verbergt een deel van het uitlaatsysteem. Het tweepersoons zadel heeft ver het duodeel een cover. Er zit een upside-down voorvork op, een centrale achterste monoshock gecombineerd met een aluminium swingarm en wave-schijfremmen met een radiale voorremklauw.

Het is onmogelijk om te zeggen of en wanneer de Flat Track in productie gaat en naar welke landen de motor wordt geëxporteerd. Maar als stijlontwerp is de Aprilia Flat zeker interessant. Die mooie tweecilinder erin en brullen maar.

Vorige

Ook in 2021 geen Isle of Man TT door Covid-19

Hoe deed de motormarkt het in het Verre Oosten?

Volgende