Dunlop lanceert Qualifier Core: hypersportprestaties binnen ieders bereik

| |

Dunlop onthult de nieuwste toevoeging aan het assortiment hypersportbanden. De Qualifier Core is een performance band voor instapmodellen en middenklasse sportmotoren.

Qualifier Core belichaamt de hypersport eigenschappen van het Dunlop-merk en biedt een aantrekkelijke prijs/prestatie verhouding: de band is beschikbaar voor naked bikes, roadsters, middelgrote sportmotoren, klassieke sportmotoren en sport touring-modellen.

De nieuwste technologieën van Dunlop hebben bijgedragen aan de nieuwe Qualifier Core: Dynamic Front Formula (DFF), Carcass Tension Control System (CTCS) en Jointless Belt (JLB) constructie voor uitstekende handling en stabiliteit.

Innovaties in de rubbersamenstelling zijn onder meer een hoog percentage silica, dat de grip op natte en koude ondergrond verbetert.

Het loopvlakpatroon is geïnspireerd op Dunlops eerste generatie SportSmart en zorgt voor evenwichtige stijfheid, een geoptimaliseerd contactoppervlak en gelijkmatige slijtage. Bovendien bieden de hoeken en positionering van de lamellen ook verbeterde prestaties op nat wegdek in vergelijking met zijn voorganger, de Qualifier II.

Dankzij de Heat Control Technology (HCT) van Dunlop worden verschillende soorten compounds gecombineerd om een gelijkmatige slijtage tijdens de levensduur van de band te garanderen, wat een toegevoegde waarde biedt in termen van continuïteit van de prestaties.

Honda neemt Neo Sport onderhanden: 2022 Honda CB300R

De Qualifier Core voegt zich daarmee bij Dunlops hypersportfamilie, naast de premium SportSmart TT en SportSmart Mk3 producten.

De band zal aanvankelijk in drie populaire maten op de markt worden gebracht: 120/70ZR17 (voor), 160/60ZR17 (achter) en 180/55ZR17 (achter). Een extra voormaat (120/60ZR17) en drie nieuwe achtermaten (190/50ZR17, 190/55ZR17 en 200/50ZR17) komen later dit jaar op de markt.

Luca Davide Andreoni, Dunlop Europe Marketing Director, zegt:

‘Net als de andere producten in Dunlops hypersportbandenfamilie biedt Qualifier CORE dynamisch rijgedrag en uitstekende feedback, zodat rijders kunnen profiteren van de opwindende prestaties van hun motorfiets, of het nu een naked, sportmotor, sporttourer of een roadster is. We hebben Qualifier CORE ontwikkeld met een ‘betaalbare prestatie’-filosofie, om de eigenschappen van onze toonaangevende SportSmart TT en SportSmart Mk3 hypersportbanden te distilleren tot een toegankelijke oplossing voor prijsbewuste rijders.’

Vorige

Honda neemt Neo Sport onderhanden: 2022 Honda CB300R

Motorrijders zien andere dingen in het verkeer dan autorijders

Volgende