Ducati Streetfighter-familie breidt uit met twee nieuwe modellen

| |

Ducati heeft haar wekenlange nieuwe modeloffensief voortgezet met de toevoeging van twee motorfietsen aan de Streetfighter line-up. Ze heten respectievelijk V2 en V4 SP en bieden de liefhebbers een instapmodel en een topmodel uitgerust met een aantal race-onderdelen.

Streetfighter V2

We beginnen onderaan: De hieronder getoonde Streetfighter V2 is een meer weggericht alternatief voor de Panigale V2. Net als zijn krachtigere broers en zussen verliest hij de kuip die de motor bedekt en wordt hij gekenmerkt door een scherp, sportief ogend design. Er is ons verteld dat de V-vormige koplamp is geïnspireerd op de grijns van de Joker. Vergeleken met de Panigale, die dichter bij een racemotor staat, heeft de Streetfighter een breder zadel met meer vulling, een hoger stuur en opnieuw geplaatste voetsteunen. Deze veranderingen maken het gemakkelijker en comfortabeler om dagelijks te rijden.

Het vermogen komt van een tweecilindermotor van 955 cc die 153 pk levert bij een gierende 10.750 tpm en een koppel van 101,7 Nm bij 9.000 tpm. Beide V2’s hebben dezelfde motor, maar de Streetfighter is uitgerust met een kortere eindoverbrenging om het koppel in het lage toerengebied te verhogen. Het grootste deel van het remsysteem is ook afkomstig van de Panigale, hoewel de remblokken minder agressief zijn en beter geschikt voor weggebruik. Leverbaar vanaf januari 2022 voor € 18.990,- (in België € 16.990).

Streetfighter V4 SP

Aan de andere kant van het spectrum krijgt de V4 SP een reeks verbeteringen die zijn gemaakt met circuitgebruik in gedachten. Hij is verwant aan de V4 S, maar weegt 196 kilo in rijklare toestand (dus met alle vloeistoffen), wat betekent dat hij ongeveer 3,1 kilo lichter is. Gewicht besparen op een high-performance motorfiets is makkelijker gezegd dan gedaan, maar Ducati heeft het voor elkaar gekregen door carbonvelgen te monteren die ongeveer 1,3 kilo lichter zijn dan de aluminium units op de V4 S, naast andere onderdelen. Het besparen van gewicht van de wielen maakt de V4 SP ook aanzienlijk wendbaarder, vooral in snelle bochten.

De rest van het specificatieblad leest als dat van een motorfiets uit het topsegment, althans wat betreft de gebruikte materialen en technologieën. Zo is er een Öhlins Smart EC 2.0-systeem dat de demping van de vering aanpast aan de input van de rijder, verstelbare voetsteunen van CNC-gefreesd aluminium, een voorspatbord van koolstofvezel en een lithium-ion accu. Brembo leverde de enorme remklauw voor.

De Streetfighter V4 SP, die in onze galerij te zien is, wordt aangedreven door een 1100cc-V4 die is afgesteld op 208 pk en een koppel van 122 Nm. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met die van de Streetfighter V4 S; gewicht en design zijn de belangrijkste verschillen.

Ducati dealers zullen beide nieuwe Streetfighter modellen vanaf februari 2022 ontvangen. Prijs voor de Streetfighter V4 SP € 36.990,- (€ 32.990,- in België).

Vorige

Jeffrey Buis met Motozoo Racing by Puccetti naar WK Supersport in 2022

2022 Ducati Streetfighter V2 – specs en foto’s

Volgende