Ducati Roma kalender wordt strip over de stad

| |

Het 2021 Ducati-nieuws is door de beroemde cartoonist Roberto Recchioni geportretteerd in de beeldtaal van Rome. De kalender is beschikbaar in een beperkte serie van 499 stuks, verkrijgbaar bij Ducati Roma.

Sinds 2013 is Ducati Roma de vooruitgeschoven positie van ‘Borgo Panigale’ in de Italiaanse hoofdstad. Dankzij de twee winkels wakkert Ducati Roma de passie van duizenden Romeinse Ducatisti aan.

‘Traditioneel geeft Ducati Roma aan klanten een kalender van het komende motorjaar. Dit jaar hebben we besloten om onze juwelen – de Ducati’s – te vereeuwigen met illustraties die de Ducati-waarden sportiviteit, prestatie en Italiaanse stijl het best kunnen weergeven. Die illustraties zijn gemaakt door de bekende cartoonist en Ducatista Roberto Recchioni,’ zegt Luca Nanni, directeur van Ducati Roma.

Cartoonist Roberto Recchioni

Roberto Recchioni is naast een van de beroemdste cartoonisten van Italië ook motorrijder, een liefhebber van de schoonheid van Ducati. Zozeer zelfs dat hij dat vaak benadrukt op zijn sociale media.

Op de cover van de speciale kalender staat het symbool van de Ducati, vertegenwoordigd door de gloednieuwe Panigale V4 SP. Bladerend door de kalender kom je langs de vele nieuwe producten van Ducati. Ze worden in de context van de seizoenen en de mooiste stad ter wereld vertaald door de fantasierijke verbeelding van Roberto Recchioni.

Suzuki GSX-R1000R Legend Edition: welke kampioen kies jij?

Januari bijvoorbeeld is gewijd aan de nieuwe Multistrada V4. De motor heeft het vermogen om alle wegen te domineren, zelfs de moeilijkste. Het nieuwe Monster is verbeeld in de stad voor de zetel van Gregorio VII, terwijl de nieuwe en duistere Scrambler Nightshift en 1100 Dark PRO de Romeinse nachten uitdagen. De Panigale V4 daarentegen, is afgebeeld leunend in de bochten van het thuiscircuit van Vallelunga. Tot slot stijgt uit een van de winkels van Ducati Roma – de Foro Italico-locatie – de Streetfighter V4 op. De kalender bevat ook de exclusieve Lamborghini Diavel 1260 en de kostbare Superleggera V4, die passeert de finish in december.

De Ducati Roma 2021-kalender wordt geproduceerd in een beperkte serie van 499 stuks, waaronder 50 nominale stukken en nog eens 50 op maat gemaakte voor de meest trouwe leden van de Ducati Club Roma.

Vorige

MOTORbeurs Utrecht nu definitief geannuleerd

Marc Márquez z’n MotoGP-uitlaat is te koop

Volgende