Ducati Club Race 2024 op TT Circuit Assen: drie dagen volop actie

| |

De Ducati Club Nederland organiseert voor de 44e keer de jaarlijkse internationale Ducati Club Race op het TT Circuit Assen. Er is veel startgelegenheid voor Ducati-rijders, maar ook andere klassen nemen deel op 24, 25 en 26 mei.

De inschrijving opende en er meldden zich direct veel deelnemers, want niemand wilde het risico lopen dat hun klasse vol zou zitten. Het blijkt dat dit grootste Europese race-evenement voor amateurs onverminderd populair is, met ongeveer 450 ingeschreven coureurs uit Nederland en omringende landen.

DCN zet in mei TT Circuit Assen weer op z’n kop met Ducati Club Race 2024

De Ducati-klassen zijn onderverdeeld in zes categorieën op basis van motorconstructie en gereden tijden. Twee Ducati-klassen rijden op zondagochtend, vier in de zondagmiddag. Daarnaast zijn er ook interessante klassen zoals de Thunderbikes en diverse Classics-klassen.

Een bijzondere klasse is de Duitse IG Königsklasse, voorbehouden aan tweetaktmotoren. Ook de zijspannen keren terug in de Camathias Cup en Northern Sidecar Cup.

Het volledige programma loopt van vrijdag trainingen tot zondag met zestien races. Het rennerskwartier is vrij toegankelijk voor bezoekers, met stands, muziek en eten en drinken. Aspirant-coureurs kunnen hun capaciteiten testen op een racesimulator.

Verdere informatie vind je hier.

Ducati Club Race 2024

Het bericht Ducati Club Race 2024 op TT Circuit Assen: drie dagen volop actie verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Van Orton Design Scrambler Icon kit voor Ducati Scrambler – slechts 50 stuks beschikbaar

Waarom je ook met de motorfiets geen E85 wilt tanken!

Volgende