Dit weekend: Nieuwe BMW R 1300 GS Adventure

| |

De introductie van de nieuwe R1300-serie BMW modellen gaat door, met een nieuwe BMW R1300 GS Adventure die naar verwachting op vrijdag 5 juli wordt verwacht.

BMW gaf ons de datum via de YouTube-teaser hieronder, met de belofte van de ‘Ultieme Globetrotter’. Het lijkt erop dat we een ‘vlaggenschip adventure motorfiets’ krijgen met een boxermotor, wat zeker wijst op een nieuwe R1300 GS Adventure.

De R1300 GS debuteerde in 2023 met een geheel nieuwe motor met volledige vloeistofkoeling (niet alleen de koppen) en een kleiner ontwerp dat fysiek kleiner en veel lichter was dan vorige modellen. De 1300 verloor twaalf kilo ten opzichte van het vorige 1250 model, en kreeg ook verfijnde elektronica en ophanging-updates erbij. Het is een sterk verbeterde motorfiets.

Ten tijde van de lancering kondigde BMW drie submodellen aan, de Triple Black, GS Trophy en Option 719 Tramauntana. Het GS Trophy submodel is het meest offroad-waardig (en dient als basis voor de machine die de GS Trophy-deelnemers in september in Namibië zullen rijden). Het mist echter de 21-inch voorwiel, de extra grote benzinetank en andere ADV-vriendelijke functies die het Adventure-model historisch gezien heeft.

BMW GS Trophy 2024: Speciale motoren voor deelnemers

Onze gok is dat dat nu gaat veranderen. Maar het is ook mogelijk dat we iets heel anders gaan zien. Al maanden doen geruchten de ronde over een binnenkort te verschijnen M-serie GS. Deze motorfiets zou de nadruk leggen op prestaties en snelheid. Misschien zal die motorfiets dit weekend worden onthuld.

Gelekte regelgevende documenten lijken erop te wijzen dat BMW’s nieuwe Automated Shift Assistant-versnellingsbak op de motorfiets die dit weekend wordt onthuld, samen met andere nieuwe R-serie modellen die deze herfst op de markt komen (sporttoerders en naked bikes), zal worden geïntroduceerd. Zoals altijd laten we je meer weten zodra we er meer over horen.

Het bericht Dit weekend: Nieuwe BMW R 1300 GS Adventure verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Maak kennis met de Royal Enfield Guerrilla 450

Kawasaki marktleider eerste zes maanden 2024

Volgende