Custom BMW R 18 B Heavy Duty is lust voor het oog

| |

Van de BMW R 18 zijn al diverse knallende custom-projecten voorbij gekomen. Zo hadden we eerder zeven R 18 customs gebouwd in Polen en de BMW R 18 IRON ANNIE. Nu is daar de BMW R 18 B Heavy Duty, gebouwd door de Amerikaan Fred Kodlin en zijn zoon Len.

Volgens de berichtgeving van de BMW Press Club werden onder meer het chassis en de ophanging van de motor aangepast, de bovenste buizen van het frame opnieuw gemaakt en het balhoofd en de kroonplaten opnieuw bewerkt voor een lagere zithoogte, die nu drijft op luchtvering, compleet met compressor, om de motor naar believen omhoog of omlaag te brengen.

Italiaanse customs op basis van BMW R 18

R 18 B luidsprekers van Marshall – compleet met versterker – bekleden het interieur, terwijl de buitenkant pronkt met een set volledig niet-functionele winglets. Een Kodlin-zadel, een handgemaakte pijp, Alcantara/imitatieleer over het instrumentenpaneel en een speciaal gemaakt stuur maken het pakket compleet, met “uitvoerig schilderwerk van tatoeëerder Marcel Sinnwell met banden met 100 jaar BMW Motorrad”.

Het eindresultaat? Een krachtig eerbetoon aan de Amerikaanse custom scene.

   

Het bericht Custom BMW R 18 B Heavy Duty is lust voor het oog verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Beelden 2024 Harley-Davidson CVO Road Glide en CVO Street Glide uitgelekt

LiveWire ONE gepresenteerd in Europa

Volgende