Brandstofprijzen op recordhoogte. Wat zijn de prijzen in Europa?

| |

De dieselprijs heeft een recordniveau bereikt en ook de benzineprijs nadert een hoogtepunt. Vakantiegangers die momenteel met de auto of motor door Europa reizen, moeten diep in de buidel tasten voor brandstof. Maar hoeveel kost het om in Nederland en de andere Europese landen te tanken? De prijsvergelijking van de zoekmachine voor vakantiehuizen Holidu laat zien waar reizigers in andere Europese landen goedkoop kunnen tanken en waar het duur is.

Je moet rekening houden met forse dieselprijzen in Nederland, Zwitserland en België. Nederland voert de lijst aan met een gemiddelde prijs per liter van €1,59. Het wordt gevolgd door Zwitserland (€1,58) en Denemarken en België met relatief hoge prijzen per liter diesel (€1,57). Duitsland bevindt zich in de middenmoot wat de prijs van dieselbrandstof betreft (€1,39). In Nederland moeten niet alleen diesel-, maar ook benzinerijders zich schrap zetten voor torenhoge kosten, want een liter benzine kost momenteel gemiddeld €1,97. Ook in andere EU-landen moet diep in de buidel getast worden voor benzine – de prijzen bedragen momenteel €1,80 in Denemarken en €1,74 in Portugal. Buurland Duitsland zit met €1,74 ook in de bovenste prijsklasse, terwijl je in België voor een liter benzine momenteel €1,61 betaalt.

Snelheidsboetes in Duitsland vanaf volgende maand verdubbeld

In sommige Europese landen zijn de brandstofprijzen nog betaalbaar. Slowakije en Polen zitten onder de grens van €1,30 voor zowel diesel als benzine. In de middenmoot zitten landen als Spanje, Oostenrijk en Kroatië met prijzen tussen €1,26 en €1,45 voor brandstof.

Gemiddelde brandstofprijzen in Europa

Bron: Holidu

Vorige

Bigtwin Bikeshow & Expo 2021: Drie dagen show en spektakel!

Onthult Royal Enfield de 650 Cruiser op de EICMA 2021?

Volgende