BMW R 1250 GS RR Off-Road Prototype door Touratech

| |

Deze 2023 maand introduceerde Touratech, aftermarket-accessoires en ophangingsspecialist, zijn meest recente prototype aan de wereld. Touratech zag het off-roadpotentieel van de meest recente generatie BMW GS en zo werd het Touratech R 1250 GS RR prototype geboren.

Er is maar één exemplaar van deze R 1250 GS RR prototype en de motor heeft zich zelfs al bewezen in wedstrijdomgevingen. Enduro-rijder en succesvol Erzbergrodeo finisher Kevin Gallas nam deze one-of-a-kind machine mee naar de Transitalia Marathon (TIM), en hij meldde later dat “in het off-road gebied, het voorwiel en de weg grip waren geweldig en je had grote reserves, zelfs bij hoge snelheden en sprongen, evenals op off-road secties en in stenen velden.”

BMW R 1250 GS Concept Trophy van Wunderlich

Naast de vering heeft Touratech het prototype van de R 1250 GS RR ook uitgerust met verstelbare schakel- en voetremhendels, inklapbare rem- en koppelingshendels aan de voorzijde en zeer sterke aluminium Defensa hendelbeschermers.

Dit prototype was bedoeld als proof-of-concept, zodat Touratech kon experimenteren en kijken wat het beste werkte op deze machine. Hoewel de individuele onderdelen die het team op de GS heeft gemonteerd direct verkrijgbaar zijn bij Touratech voor je eigen GS, heeft het bedrijf geen plannen om volledige motoren te bouwen.

Bron: Touratech / RideApart

Het bericht BMW R 1250 GS RR Off-Road Prototype door Touratech verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

App vergelijkt hellingshoeken in bochten en verbetert je rijtechniek

1973 Kawasaki Z1 900 verkocht voor 50.000 euro!

Volgende