BMW Motorrad onthult de 2022 R1250GS Trophy Competition

| |

In januari 2021 kondigde BMW Motorrad aan dat de aankomende 2022 International GS Trophy plaats zou vinden in Albanië. Volledige details waren nog niet beschikbaar, maar nu we op weg zijn naar eind juni 2022, komen belangrijke zaken meer in beeld.

De BMW International GS Trophy strijkt neer in Albanië van 4 tot 10 september 2022. Dan zullen de teams van elk deelnemend land, die tot de beste amateur-endurorijders ter wereld behoren, samenkomen om het teamwork en de kameraadschap te ervaren die de GS Trophy om de twee jaar vormen.

Hoe zit het met het terrein? Volgens Christian Pingitzer van BMW Motorrad, die de GS Trophy vanaf het begin heeft geleid, is Albanië de droom van elke enduro-rijder. Rijders krijgen te maken met veel goed onderhouden gravelwegen, naast rivieren, bossen en bergen, en komen maar zelden asfalt tegen. In zo’n ruig en mooi gebied zullen de deelnemers aan de GS Trophy moeten samenwerken om het beste uit de Trophy te halen.

Hoe zit het met de motoren waarop ze gaan rijden? Pingitzer heeft officieel de 2022 BMW R 1250 GS Trophy Competition onthuld en die ziet er zeer geschikt uit voor de taak die voor de deelnemers ligt. Om te beginnen zijn er de spaakwielen, uitgerust met hard Metzeler Karoo 4-rubber. De velgen moeten off-road prestaties leveren en er ook nog eens goed uit zien.

Goede bescherming van de motorfiets is ook aan de orde van de dag, want dit is het soort evenement waar de motoren het zeker zwaar te verduren zullen krijgen. Daarom rust BMW de GS Trophy Competition uit met een hele reeks aan beschermingsmaatregelen, van kop tot kont. Er is een koplampbeschermer aan de voorkant, evenals bescherming voor het tft-dashboard. 

Er is ook een volledige set valbeugels gemonteerd, inclusief een skid plate en bovenste blokbeschermers. Er zijn ook handbeschermers gemonteerd om de koppelings- en remhendels te beschermen, mocht de motor onderuit gaan. Het GS Trophy-rallyzadel is voorzien van een roestvrijstalen bagagebrug die bestand is tegen de harde klappen die onvermijdelijk gepaard gaan met serieus enduro rijden. 

De rijders zelf worden uitgerust met het tweedelige BMW-adventurepak de GS Karakum GTX. Het is een uitrusting voor meerdere seizoenen, bedoeld voor warme en koude klimaten en alles daartussenin dankzij de verschillende lagen. Tot slot ontvangen de rijders ook een BMW Adventure Collection-tanktas, die ook dienst kan doen als rugzak. 

Het bericht BMW Motorrad onthult de 2022 R1250GS Trophy Competition verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Bruggeman Motoren sluit op 1 augustus 2022 na 39 jaar de deuren

Vacature: Moteo Nederland zoekt business developer

Volgende