Binnenkort betalen om je motor te parkeren in Londen?

| |

Nu de gemeenteraad van Lewisham, een wijk in Londen, plannen aankondigt om parkeergeld in te voeren voor motorfietsen in de gemeente, is het einde in zicht van het gratis parkeren voor motorfietsen in Londen?

Een van de vele voordelen van motorrijden is de mogelijkheid om op te trekken, weg te rijden, je aan wat beveiliging vast te klampen en weg te rijden om te doen wat je moet doen. Aan die vrijheid zou voor sommige inwoners van Londen wel eens een einde kunnen komen, want de gemeente Lewisham wil motorrijders in de gemeente dwingen te betalen voor het parkeren van hun motorfiets.

Het voorstel tot nu toe is dat bewoners £ 125 (145 euro) per jaar gaan betalen voor een jaarparkeerkaart, terwijl bedrijven £ 625 (729 euro) per jaar moeten gaan betalen voor een zakelijke parkeerkaart. De maatregel, die deel uitmaakt van het Lewisham Climate Emergency Action Plan, lijkt meer op een nauwelijks verhulde poging om de schatkist van de gemeente te spekken.

De gemeenteraad vraagt om de mening van de inwoners van de gemeente, van degenen die naar de gemeente rijden, van bedrijven die door de verhuizing worden getroffen en van het grote publiek. Aangezien velen de motorfietsen in de grote steden zien als een oplossing voor de klimaatverandering en niet als een factor die de klimaatverandering in de hand werkt, lijken de parkeertarieven niet in verhouding te staan tot het probleem.

Voorlopig geen betaald parkeren in Camden

Camden, een andere wijk in Londen, heeft ook voorgesteld om parkeertarieven voor motorfietsen in te voeren, maar dankzij succesvol lobbyen van groepen als We Ride London is dat tot nu toe niet gebeurd. Laten we hopen dat met de steun van het publiek hetzelfde resultaat kan worden bereikt met het Lewisham-voorstel.

Vorige

Overeenkomst tussen Honda, KTM, Piaggio en Yamaha voor motorfietsen met verwisselbare accu’s

Eerste blik op elektrische Husqvarna E-Pilen

Volgende