2024 Yamaha MT-09: geraffineerd nieuw uiterlijk en intelligente technologie

| |

De Yamaha MT-09 heeft altijd al indruk gemaakt met zijn donkere en mysterieuze esthetiek en zelfverzekerde prestaties. Nu viert de MT-09 zijn 10e verjaardag met een uitgebreid nieuw ontwerp dat gericht is op het versterken van het gevoel van ‘koppelrijke acceleratie’.

Geboren icoon: De nieuwe 2024 Yamaha XSR900 GP

Het nieuwe ontwerp van de 2024 MT-09 is gebaseerd op het concept van ‘3D Riding’, geïnspireerd door Yamaha’s motorcrossmotoren. Het kuipwerk is vernieuwd en bevat onder andere een compactere LED-koplamp en een gemodificeerde brandstoftank. Het zadel is gescheiden in een bestuurders- en duozadel voor meer vrijheid en comfort. Daarnaast zijn er details zoals nieuwe rem- en schakelpedalen voor soepel schakelen.

Naast het verbeterde ontwerp is ook de rijpositie van de MT-09 verder aangepast voor een nog betere ervaring. Aanpassingen aan het stuur, de voetsteunen en het zadel zorgen voor optimaal comfort en controle. Bovendien is het geluid van de CP3-motor versterkt, waardoor de rijervaring nog intenser wordt.

Wat betreft technologie biedt de MT-09 indrukwekkende functies. Het 5-inch TFT-kleurenscherm met smartphone-connectiviteit en navigatie via de MyRide Link app zorgen voor een geavanceerde gebruikerservaring. Daarnaast beschikt de motor over cruisecontrol, soft-click richtingaanwijzers en een quickshifter van de 3e generatie.

Yamaha heeft ook Yamaha Ride Control (YRC) instellingen toegevoegd aan de MT-09, waardoor bestuurders de vermogenskarakteristieken van de motor kunnen aanpassen aan verschillende omstandigheden. Met geavanceerde technologieën zoals een zesassige IMU, Brembo radiale hoofdcilinder en volledig instelbare vering biedt de Yamaha MT-09 goede prestaties en controle.

Het bericht 2024 Yamaha MT-09: geraffineerd nieuw uiterlijk en intelligente technologie verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Triumph Tiger 900 legt de lat hoger in 2024

Onthulling Lebois & Co Heritage Chronograph Indian Motorcycle en winactie

Volgende