2024 Honda Africa Twin en AT Adventure Sports: verbeterde prestaties en nieuwe stijl

| |

In 2024 ondergaan Honda’s toonaangevende adventure-motoren, de CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports, aanzienlijke upgrades. Deze upgrades omvatten verbeterde prestaties, cutting-edge technologieën en stijlvolle updates die hun capaciteiten en aantrekkingskracht naar een hoger niveau tillen.

De 1084cc-paralleltwin behoudt zijn positie als het kloppende hart van de Africa Twin-familie en ondergaat opmerkelijke verbeteringen in vermogen en koppel in het lage en middelhoge toerengebied. Het maximale vermogen blijft 75 kW, maar het maximale koppel groeit met maar liefst 7% tot 112 Nm, dat nu wordt geleverd bij 5.500 t/min in plaats van de vorige 6.250 t/min. Deze indrukwekkende verbeteringen zijn bereikt door aanpassingen aan de kleptiming, inlaatpoorten en ECU-instellingen, evenals een verhoging van de compressieverhouding van 10,1:1 naar 10,5:1.

Het uitlaatsysteem draagt ook bij aan de verbeterde prestaties, met een nieuwe uitlaatdemper die een aangename toon voortbrengt bij lagere toerentallen en een diepere bastoon bij hogere toerentallen. Beide modellen zijn beschikbaar met een handmatige transmissie of een Dual Clutch Transmission (DCT), die nu verder is verfijnd voor betere prestaties en naadloos schakelen.

De 2024 CRF1100L Africa Twin biedt nu optioneel Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA), wat specifieke dempingsinstellingen biedt voor deze motorfiets. Met dit systeem kunnen rijders de veervoorspanning van de achtervering aanpassen via het touchscreen display, met vijf modi om aan de rijdersvoorkeur te voldoen.

Zien: in schuur gevonden Honda CB750 uit 1975 volledig opgeknapt

De 2024 CRF1100L Africa Twin Adventure Sports krijgt een upgrade met een nieuw 19-inch voorwiel, wat de grip en feedback aan de voorzijde verbetert zonder afbreuk te doen aan de offroad-prestaties. De voorkant is opnieuw ontworpen voor verbeterde windbescherming, en het zadel is nu comfortabeler voor langeafstandsritten dankzij een 15 mm dikker kussen van urethaanschuim.

Beide modellen worden standaard geleverd met tubeless Metzeler Karoo Street-banden voor eenvoudige reparatie van lekke banden tijdens het rijden, en voor offroad-rijden zijn Michelin Anakee Wild-banden ook goedgekeurd.

De vernieuwde Africa Twins komen in verschillende kleuropties en bieden speciale accessoires om aan de wensen van de rijders te voldoen, waaronder bagagemogelijkheden, valbescherming en lagere zadels.

De 2024 CRF1100L Africa Twin en CRF1100L Africa Twin Adventure Sports zullen vanaf november 2024 beschikbaar zijn bij dealers in heel Europa.

Het bericht 2024 Honda Africa Twin en AT Adventure Sports: verbeterde prestaties en nieuwe stijl verscheen eerst op Motor.NL.

Vorige

Suzuki presenteert elektrische- en waterstof Burgman

Aantal motorregistraties blijft doorgroeien: +32% in september 2023

Volgende