2021 Harley-Davidson motoren: Street Bob 114 en meer

| |

19 januari 2021 blijft een memorabele datum voor Harley-Davidson. In afwachting van de lancering van de Pan America, de eerste grote enduro van de Motor Co., was het H-D 2021-nieuwsevenement het eerste digitale live Harley-Davidson-evenement ooit.

Voor 2021 heeft Harley-Davidson de hand gelegd op bekende modellen. Er zijn substantiële veranderingen doorgevoerd of verfijningen.

Softails

Het grootste nieuws voor 2021 van Harley-Davidson is de intrede in het gamma van de Street Bob 114. Ook krijgen de standaard modellen in de line-up het Milwaukee-Eight 114-blok, dat meer vermogen en koppel biedt. Die modellen profiteren van de betere prestaties, die officieel niet bekend zijn maar worden ingeschat op 95 pk en 155 Nm. De Harley-Davidson Fat Boy krijgt ook een update, met meer chroom en een nieuw ontwerp.

Laatste test: Harley-Davidson 48 Special

2021 Harley-Davidson: speciale toerfietsen

De Road King, Road Glide en Street Glide Special Touring-modellen zijn vaak beschreven als echte baggers. Voor het nieuwe seizoen zijn er nieuwe kleurvarianten, maar altijd in combinatie met een totaal zwart motorblok. Ook hebben ze de nieuwe Daymaker led-koplamp.

De over the top CVO

De CVO-modellen zijn de enigen die worden voorzien van het Milwaukee-Eight 117-blok. Voor 2021 zitten de wijzigingen vooral in de details dan in substantie. Kopers vinden dat belangrijker als ze overwegen een duurdere CVO aan te schaffen.

Alle CVO’s krijgen ook een nieuw geluidssysteem, met Rockford Fosgate-componenten als origineel accessoire, dat het Boom Box systeem zal aanvullen. Vanaf het tft-display is het mogelijk om de parameters van het Reflex Defensive Rider System, het rijhulpsysteem van Harley-Davidson, te beheren.

En de 2021 Harley-Davidson Pan America?

Harley-Davidson’s zware reis-enduro werd niet voorgesteld. Logisch, want die staat op de rol voor 22 februari.

Vorige

Motorfietsen doorzagen is kunst vindt Alexandra Bircken

Motormuseum Timmelsjoch: een dag na de brand (video)

Volgende