11.500 Nederlandse fans per dag welkom bij de 90e TT in 2021!

| |

Ja, echt dat lees je goed! De 90e Motul TT Assen – 25 t/m 27 juni 2021 – mag per dag door 11.500 Nederlandse toeschouwers worden bijgewoond. Het TT Circuit Assen heeft daarover met de veiligheidsregio Drenthe, de gemeente Assen en Dorna overeenstemming bereikt.

Omdat dit ‘tussenjaar’ toch een ander TT-evenement en -beleving gaat worden, zal er voor 2021 een aparte voorverkoopprocedure gestart worden. Op vrijdag 21 mei gaat – in eerste instantie de komende twee weken exclusief voor de trouwe bezoekers – om 12:00 uur de voorverkoop open. Uitsluitend vaste zitplaatsen zijn beschikbaar. Per klant kunnen maximaal 4 kaarten per dag worden gekocht, waarbij de 1,5 meter-regel geldt. Bezoekers uit hetzelfde huishouden kunnen wel bij elkaar zitten. Toegangskaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te koop. Er worden dus geen kaarten aan de kassa’s van het circuit verkocht. De reeds aangeschafte tickets van 2020 blijven gewoon geldig voor 2022. Hiermee is men voor 2022 verzekerd van zijn/haar traditionele vaste plek waar toen voor gekozen is.

TT-Circuit Assen: Heroïsche Comebacks

De (staan) taluds blijven gesloten dit jaar wel gesloten en er worden geen vidiwalls langs het circuit geplaatst.

De bezoekers van iedere tribune krijgen hun eigen ‘bubbel’ Hiervoor is een op maat gemaakt verkeersplan ontwikkeld, waardoor men naar het parkeerterrein geleid wordt dat zich bij de betreffende tribune bevindt. De te volgen route voor iedere tribune wordt op de toegangskaart vermeld door middel van een kleurcode. Iedere tribune heeft zo haar eigen parkeerterrein en de bezoekers worden daarna direct naar ‘hun’ tribune geleid. 

Het TT Circuit gaat er op dit moment vanuit, dat alle toeschouwers alleen op vertoon van een negatieve (snel)test tot het evenement kunnen worden toegelaten. De status van deze regelgeving is op het moment van dit schrijven nog niet geheel duidelijk. De testen worden gratis uitgevoerd via het landelijke netwerk van “Testen voor Toegang”. Zodra hierover relevante informatie bekend is, zullen wij iedereen informeren over het geldende toegangsbeleid, de coronatest en andere organisatorische maatregelen.

TT Assen in 2019 | Foto: 2Snap
Vorige

Singapore weert oude motorfietsen vanaf 2028 van de weg

BMW R1250GS domineert Duitse motormarkt

Volgende